KETO ŚNIADANIOWA TORTILLA, czyli jak przygotować pyszne śniadanie w 15 minut

keto tortilla sniadaniowa

Tylko kilka składników jest potrzebnych do przygotowania tego pysznego śniadania – keto śniadaniowa tortilla. Pod chrupiącą skórką kryje się jajecznica z dodatkiem boczku i cebuli dymki.

Składniki:

15g wędzonego boczku

3 jajka

sól

15g cebuli dymki

60g ser gouda w plastrach

Przygotowanie:

Na patelnię wykładamy pocięty boczku i podsmażamy do ulubionego poziomu chrupkości. Następnie wbijamy jajka, doprawiamy solą do smaku i dodajemy cebulę dymkę. Jajecznicę smażymy przez chwilę, pozostawiamy ją jednak nie do końca ściętą. Odstawiamy na bok i na drugiej większej patelni układamy 4 plastry sera – powinny nachodzić na siebie. Gdy ser lekko się rozpuści wykładamy przygotowaną przed chwilą jajecznicę na środek. Zawijamy brzegi ciągnącego się sera, tak aby przykryć jajka. W międzyczasie całości nadajemy kształt, może być to prostokąt. Smażymy przez około 2-3 minuty, aż ser od spodu się przypiecze. Gdy poziom jego wysmażenia nam odpowiada przewracamy na drugą stronę. Trzymamy przez kolejne 3-4 minuty na średniej mocy aż ser się przypiecze na drugiej stronie. Przekładamy na talerz i śniadanie mamy gotowe. Kroimy na 2 lub 4 kawałki.

Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku w postaci filmu:

ORIENTACYJNE MAKRO:

KALORIE: 514 | BIAŁKO: 38g | TŁUSZCZ: 40g | WĘGLOWODANY: 3g | WĘGLOWODANY NETTO: 2g

*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników



Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *