KETO smażony kalafior z warzywami, czyli jak zrobić risotto z kalafiora

Przepis na smażony kalafior z warzywami, czyli keto risotto. Propozycja bez mięsa. Przygotujesz ją w mniej niż 30 minut.

KETO smażony kalafior z warzywami

Ilość porcji:

1

porcja
Kalorie:

542

kcal
Czas przygotowania:

10

minut
Czas smażenia:

25

minut

Składniki

  • 400g kalafiora

  • 30g cebuli

  • 50g pieczarek

  • 100g papryki

  • 5 suszonych pomidorów

  • 3 łyżki oliwy z oliwek

  • łyżeczka suszonego czosnku

  • sól, pieprz

  • 2 łyżki nasion słonecznika

  • 2 łyżki octu balsamicznego

  • garść natki pietruszki

Wskazówki

  • Kalafiora rozdrobnij za pomocą malaksera. Cebulę, pieczarki, paprykę oraz pomidory pokrój na drobne kawałki.
  • Na patelnię wlej oliwę i podsmaż przez chwilę cebulkę z pieczarkami. Dodaj rozdrobniony kalafior, wymieszaj i podsmażaj około 10 minut. Dodaj paprykę, pomidory oraz suszony czosnek. Wymieszaj i podsmaż przez chwilę. Dopraw solą i pieprzem, dodaj nasiona słonecznika, ocet oraz pociętą natkę. Wymieszaj i wyłącz grzanie.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO (1 lub 2 porcje):

  • KALORIE: 542 | BIAŁKO: 20g | TŁUSZCZ: 40g | WĘGLOWODANY: 37g | WĘGLOWODANY NETTO: 20g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *