Przepis na smażony kalafior z warzywami, czyli keto risotto. Propozycja bez mięsa. Przygotujesz ją w mniej niż 30 minut.
KETO smażony kalafior z warzywami
Ilość porcji:
1
porcjaKalorie:
542
kcalCzas przygotowania:
10
minutCzas smażenia:
25
minutSkładniki
400g kalafiora
30g cebuli
50g pieczarek
100g papryki
5 suszonych pomidorów
3 łyżki oliwy z oliwek
łyżeczka suszonego czosnku
sól, pieprz
2 łyżki nasion słonecznika
2 łyżki octu balsamicznego
garść natki pietruszki
Wskazówki
- Kalafiora rozdrobnij za pomocą malaksera. Cebulę, pieczarki, paprykę oraz pomidory pokrój na drobne kawałki.
- Na patelnię wlej oliwę i podsmaż przez chwilę cebulkę z pieczarkami. Dodaj rozdrobniony kalafior, wymieszaj i podsmażaj około 10 minut. Dodaj paprykę, pomidory oraz suszony czosnek. Wymieszaj i podsmaż przez chwilę. Dopraw solą i pieprzem, dodaj nasiona słonecznika, ocet oraz pociętą natkę. Wymieszaj i wyłącz grzanie.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO (1 lub 2 porcje):
- KALORIE: 542 | BIAŁKO: 20g | TŁUSZCZ: 40g | WĘGLOWODANY: 37g | WĘGLOWODANY NETTO: 20g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube