KETO Sałatka a’la ziemniaczana z boczkiem

Szybki i prosty przepis na sałatkę w wersji KETO a’la ziemniaczaną z boczkiem.

Sałatka a’la ziemniaczana z boczkiem

Ilość porcji:

2

porcji
Czas:

20

minutes
Kalorie:

942

kcal

Z podanych składników porcja jest dla 2 osób.

Składniki

  • średni kalafior

  • 2 jajka

  • 100 g boczku

  • 3 łyżki sera Cheddar

  • 2 łyżki majonezu

  • łyżeczka musztardy

  • łyżka octu balsamicznego (opcjonalnie)

  • sól, pieprz

  • łyżka cebulki

Wskazówki

  • Gotującą się wodę w garnku solimy i dodajemy rozdrobnioną główkę średniego kalafiora. Gotujemy około 10 minut. 2 jajka gotujemy na twardo około 10 minut. Na patelni podsmażamy 100g posiekanego boczku do ulubionego poziomu chrupkości.
  • Gdy kalafior po ugotowaniu przestygnie przekładamy go do miski, dodajemy 2 rozdrobnione jajka oraz podsmażony boczek. Na końcu dodajemy 3 łyżki tartego sera Cheddar.
  • W celu przygotowania sosu do średniej miseczki dodajemy kolejno: 2 łyżki majonezu, łyżeczkę musztardy, łyżkę octu balsamicznego (opcjonalnie), sól, pieprz do smaku oraz łyżkę posiekanej cebulki. Mieszamy. Sos jest gotowy. Dodajemy go do sałatki i mieszamy. Wierzch sałatki możemy ozdobić podsmażonym boczkiem i cebulką.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO:

  • KALORIE: 942 | BIAŁKO: 43g | TŁUSZCZ: 80g | WĘGLOWODANY: 17g | WĘGLOWODANY NETTO: 10g


Zobacz więcej przepisów na YouTube

Odwiedź mnie na Instagramie

 

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Jedna odpowiedź

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *