KETO Sałatka a’la ziemniaczana z boczkiem

Szybki i prosty przepis na sałatkę w wersji KETO a’la ziemniaczaną z boczkiem.

Sałatka a’la ziemniaczana z boczkiem

Ilość porcji:

2

porcji
Czas:

20

minutes
Kalorie:

942

kcal

Z podanych składników porcja jest dla 2 osób.

Składniki

  • średni kalafior

  • 2 jajka

  • 100 g boczku

  • 3 łyżki sera Cheddar

  • 2 łyżki majonezu

  • łyżeczka musztardy

  • łyżka octu balsamicznego (opcjonalnie)

  • sól, pieprz

  • łyżka cebulki

Wskazówki

  • Gotującą się wodę w garnku solimy i dodajemy rozdrobnioną główkę średniego kalafiora. Gotujemy około 10 minut. 2 jajka gotujemy na twardo około 10 minut. Na patelni podsmażamy 100g posiekanego boczku do ulubionego poziomu chrupkości.
  • Gdy kalafior po ugotowaniu przestygnie przekładamy go do miski, dodajemy 2 rozdrobnione jajka oraz podsmażony boczek. Na końcu dodajemy 3 łyżki tartego sera Cheddar.
  • W celu przygotowania sosu do średniej miseczki dodajemy kolejno: 2 łyżki majonezu, łyżeczkę musztardy, łyżkę octu balsamicznego (opcjonalnie), sól, pieprz do smaku oraz łyżkę posiekanej cebulki. Mieszamy. Sos jest gotowy. Dodajemy go do sałatki i mieszamy. Wierzch sałatki możemy ozdobić podsmażonym boczkiem i cebulką.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO:

  • KALORIE: 942 | BIAŁKO: 43g | TŁUSZCZ: 80g | WĘGLOWODANY: 17g | WĘGLOWODANY NETTO: 10g


Zobacz więcej przepisów na YouTube

Odwiedź mnie na Instagramie

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Jedna odpowiedź

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *