Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne czekoladowe muffinki z serową górą i dodatkiem malin. Delikatne w smaku i puszyste. Zamiast malin można użyć borówek, jagód czy truskawek.
KETO czekoladowe muffinki z serem i malinami
Ilość porcji:
9
porcjiCzas:
15
minutesKalorie:
2286
kcalZ podanych składników upieczemy 9 muffinek.
Składniki
100g twarogu śmietankowego
50g erytrolu w pudrze lub więcej
4 jajka
80g masła
wanilia
100ml śmietanki/ mleka kokosowego/ mleka migdałowego
60g mąki kokosowej
20g gorzkiego kakao
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
MASA SEROWA:
200g twarogu śmietankowego
30g erytrolu w pudrze (mniej lub więcej)
2 żółtka
kilka malin na wierzch lub innych owoców jagodowych
Wskazówki
- W misce umieszczamy twaróg śmietankowy, rozpuszczone chłodne masło oraz erytrol. Mieszamy. Następnie wbijamy po jednym jajku mieszając. Gdy masa będzie gotowa dodajemy pozostałe składniki i mieszamy ze sobą.
- Wykładamy do papilotek. Włączamy piekarnik na 1801°C, grzanie góra-dół.
- W osobnej miseczce łączymy składniki masy serowej i wykładamy do łyżce na czekoladową masę. Na wierzchu układamy kilka malin lub innych owoców leśnych. Pieczemy około 30-35 minut.
- Gotowe muffinki studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach w piekarniku przez około 15 minut, a następnie wyjmujemy.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO:
- MAKRO na muffinkę: KALORIE:254 | BIAŁKO: 11g | TŁUSZCZ: 21g | WĘGLOWODANY: 4g | WĘGLOWODANY NETTO: 0.2g
Zobacz więcej przepisów na YouTube
Odwiedź mnie na Instagramie
4 Responses
czy mrożone owoce należy wcześniej rozmrozić?
Można użyć zamrożonych.
Czy zamiast maki migdałowej mozna uzyc babki
W przepisie jest mąka kokosowa. Z dodatkiem babki ich jeszcze nie piekałam.