KETO | Przepis na omlet ze szpinakiem i łososiem

Propozycja pysznego omletu ze szpinakiem i łososiem wędzonym. KETO śniadanie lub posiłek do pracy.

Omlet ze szpinakiem i łososiem

Ilość porcji:

1

porcja
Kalorie:

621

kcal
Czas przygotowania:

5

minut
Czas smażenia:

5

minut

Do środka możesz włożyć dowolne dodatki.

Składniki

  • 3 jajka

  • sól, pieprz

  • łyżka masła klarowanego

  • garść szpinaku

  • 3 pomidory suszone

  • 50g łososia wędzonego

  • 80g awokado

Wskazówki

  • Jajka wbij do miski, dodaj sól oraz pieprz. Wymieszaj.
  • Na patelni rozgrzej masło klarowane, dodaj szpinak i podsmaż aż straci objętość. Dodaj pokrojone pomidory. Wylej masę jajeczną i smaż omlet na średniej mocy. Przewróć na drugą stronę pomagając sobie talerzem. Smaż jeszcze chwilę. Wyłącz patelnię, ułóż na połowie omleta łososia oraz kawałki awokado. Złóż na pół.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO:

  • KALORIE: 621 | BIAŁKO: 36g | TŁUSZCZ: 49g | WĘGLOWODANY: 10g | WĘGLOWODANY NETTO: 7g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *