Propozycja pysznego omletu ze szpinakiem i łososiem wędzonym. KETO śniadanie lub posiłek do pracy.
Omlet ze szpinakiem i łososiem
Ilość porcji:
1
porcjaKalorie:
621
kcalCzas przygotowania:
5
minutCzas smażenia:
5
minutDo środka możesz włożyć dowolne dodatki.
Składniki
3 jajka
sól, pieprz
łyżka masła klarowanego
garść szpinaku
3 pomidory suszone
50g łososia wędzonego
80g awokado
Wskazówki
- Jajka wbij do miski, dodaj sól oraz pieprz. Wymieszaj.
- Na patelni rozgrzej masło klarowane, dodaj szpinak i podsmaż aż straci objętość. Dodaj pokrojone pomidory. Wylej masę jajeczną i smaż omlet na średniej mocy. Przewróć na drugą stronę pomagając sobie talerzem. Smaż jeszcze chwilę. Wyłącz patelnię, ułóż na połowie omleta łososia oraz kawałki awokado. Złóż na pół.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO:
- KALORIE: 621 | BIAŁKO: 36g | TŁUSZCZ: 49g | WĘGLOWODANY: 10g | WĘGLOWODANY NETTO: 7g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube