Prosty przepis na pieczywo, które przygotujesz w kilka minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. oliwą z oliwek.
KETO pieczywo we włoskim stylu
Ilość porcji:
1
porcjaKalorie:
570
kcalCzas przygotowania:
10
minutCzas pieczenia:
30
minutŚrednica formy do pieczenia 18cm.
Składniki
2 jajka
sól
20g siemienia lnianego odtłuszczonego
100g twarogu sernikowego/ serka naturalnego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
50g pomidorów koktajlowych
kilka czarnych oliwek
łyżka słonecznika
Wskazówki
- Jajka rozdziel na białka i żółtka. Do białek dodaj sól i ubij za pomocą miksera na sztywną pianę.
- Do żółtek dodaj siemię lniane, serek oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj i dodaj ubitą pianę z białek. Ponownie wymieszaj i wyłóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyłóż na wierzch połówki pomidorów, kawałki oliwek oraz posyp nasionami słonecznika. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180°C na około 30 minut.
- Gdy ostygnie pokrój i polej oliwą z oliwek.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO:
- KALORIE: 570 | BIAŁKO: 31g | TŁUSZCZ: 44g | WĘGLOWODANY: 16g | WĘGLOWODANY NETTO: 14g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube