KETO pieczywo we włoskim stylu, czyli prosty przepis na chleb bez mąki

Prosty przepis na pieczywo, które przygotujesz w kilka minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. oliwą z oliwek.

KETO pieczywo we włoskim stylu

Ilość porcji:

1

porcja
Kalorie:

570

kcal
Czas przygotowania:

10

minut
Czas pieczenia:

30

minut

Średnica formy do pieczenia 18cm.

Składniki

  • 2 jajka

  • sól

  • 20g siemienia lnianego odtłuszczonego

  • 100g twarogu sernikowego/ serka naturalnego

  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 50g pomidorów koktajlowych

  • kilka czarnych oliwek

  • łyżka słonecznika

Wskazówki

  • Jajka rozdziel na białka i żółtka. Do białek dodaj sól i ubij za pomocą miksera na sztywną pianę.
  • Do żółtek dodaj siemię lniane, serek oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj i dodaj ubitą pianę z białek. Ponownie wymieszaj i wyłóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyłóż na wierzch połówki pomidorów, kawałki oliwek oraz posyp nasionami słonecznika. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180°C na około 30 minut.
  • Gdy ostygnie pokrój i polej oliwą z oliwek.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO:

  • KALORIE: 570 | BIAŁKO: 31g | TŁUSZCZ: 44g | WĘGLOWODANY: 16g | WĘGLOWODANY NETTO: 14g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *