Pomysł na szybki keto obiad w 15 minut z patelni.
KETO makaron ze szparagami
Ilość porcji:
1
porcjaKalorie:
641
kcalCzas przygotowania:
5
minutCzas smażenia:
8
minutSkładniki
150g szparagów
łyżka oleju kokosowego
50g pieczarek, najlepiej mini
150g makaronu tagiliatelle
3 łyżki śmietany
sól, pieprz
1/2 łyżeczki czosnku
garść sera Cheddar
kilka listków bazylii
2 łyżki parmezanu / sera Grana Padano
Wskazówki
- Odcinamy zdrewniałe końcówki szparagów. Pozostałe kroimy na 3-4 części.
- Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy szparagi oraz pieczarki (jeśli mamy większe, należy pokroić je na plastry). Smażymy około 5 minut. Dodajemy makaron, przyprawy oraz śmietanę. Smażymy kolejne 2 minuty. Posypujemy serem Cheddar, listkami bazylii i mieszamy, a następnie wyłączamy grzanie. Posypujemy serem Parmezan i podajemy.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO:
- KALORIE: 641 | BIAŁKO: 18g | TŁUSZCZ: 58g | WĘGLOWODANY: 9g | WĘGLOWODANY NETTO: 1g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube