KETO makaron ze szparagami

Pomysł na szybki keto obiad w 15 minut z patelni.

KETO makaron ze szparagami

Ilość porcji:

1

porcja
Kalorie:

641

kcal
Czas przygotowania:

5

minut
Czas smażenia:

8

minut

Składniki

  • 150g szparagów

  • łyżka oleju kokosowego

  • 50g pieczarek, najlepiej mini

  • 150g makaronu tagiliatelle

  • 3 łyżki śmietany

  • sól, pieprz

  • 1/2 łyżeczki czosnku

  • garść sera Cheddar

  • kilka listków bazylii

  • 2 łyżki parmezanu / sera Grana Padano

Wskazówki

  • Odcinamy zdrewniałe końcówki szparagów. Pozostałe kroimy na 3-4 części.
  • Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy szparagi oraz pieczarki (jeśli mamy większe, należy pokroić je na plastry). Smażymy około 5 minut. Dodajemy makaron, przyprawy oraz śmietanę. Smażymy kolejne 2 minuty. Posypujemy serem Cheddar, listkami bazylii i mieszamy, a następnie wyłączamy grzanie. Posypujemy serem Parmezan i podajemy.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO:

  • KALORIE: 641 | BIAŁKO: 18g | TŁUSZCZ: 58g | WĘGLOWODANY: 9g | WĘGLOWODANY NETTO: 1g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *