KETO Łosoś ze szpinakiem

Pyszny obiad w kilka minut, czyli łosoś z zielonym makaronem w sosie musztardowym.

KETO Łosoś ze szpinakiem

Ilość porcji:

2

porcje
Kalorie:

1254

kcal
Czas przygotowania:

10

minut
Czas smażenia:

15

minut

Do przygotowania tego dania możesz użyć również innej ryby.

Składniki

  • garść szpinaku

  • 2 jajka

  • ząbek czosnku

  • 25g masła klarowanego

  • 200g łososia

  • ok 10 sztuk oliwek czarnych

  • 100g pomidorów koktajlowych

    Sos:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek

  • łyżeczka octu balsamicznego

  • 3/4 łyżeczki musztardy Dijon

  • sól, pieprz

  • łyżka soku z cytryny

Wskazówki

  • Szpinak, jajka, 10g masła oraz czosnek miksujemy na gładką masę. Smażymy 2 naleśniki. Następnie zwijamy je w rulon i kroimy na drobne paseczki.
  • Na pozostałym maśle podsmażamy pokrojonego w kostkę łososia. Zmniejszamy moc pod patelnią i dodajemy pokrojony naleśnik ze szpinakiem, oliwki i pomidory koktajlowe. Mieszamy i jeszcze chwilę podgrzewamy.
  • Wszystkie składniki na sos mieszamy z sobą i polewamy łososia. Mieszamy i gotowe.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO na całą porcję:

  • KALORIE: 1254 | BIAŁKO: 58g | TŁUSZCZ: 109g | WĘGLOWODANY: 11g | WĘGLOWODANY NETTO: 8g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *