Pyszny obiad w kilka minut, czyli łosoś z zielonym makaronem w sosie musztardowym.
KETO Łosoś ze szpinakiem
Ilość porcji:
2
porcjeKalorie:
1254
kcalCzas przygotowania:
10
minutCzas smażenia:
15
minutDo przygotowania tego dania możesz użyć również innej ryby.
Składniki
garść szpinaku
2 jajka
ząbek czosnku
25g masła klarowanego
200g łososia
ok 10 sztuk oliwek czarnych
100g pomidorów koktajlowych
Sos:4 łyżki oliwy z oliwek
łyżeczka octu balsamicznego
3/4 łyżeczki musztardy Dijon
sól, pieprz
łyżka soku z cytryny
Wskazówki
- Szpinak, jajka, 10g masła oraz czosnek miksujemy na gładką masę. Smażymy 2 naleśniki. Następnie zwijamy je w rulon i kroimy na drobne paseczki.
- Na pozostałym maśle podsmażamy pokrojonego w kostkę łososia. Zmniejszamy moc pod patelnią i dodajemy pokrojony naleśnik ze szpinakiem, oliwki i pomidory koktajlowe. Mieszamy i jeszcze chwilę podgrzewamy.
- Wszystkie składniki na sos mieszamy z sobą i polewamy łososia. Mieszamy i gotowe.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO na całą porcję:
- KALORIE: 1254 | BIAŁKO: 58g | TŁUSZCZ: 109g | WĘGLOWODANY: 11g | WĘGLOWODANY NETTO: 8g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube