Propozycja na obiad, czyli łosoś w marynacie z limonki i koperku.
KETO ŁOSOŚ W MARYNACIE Z LIMONKI
Ilość porcji:
2
porcjeKalorie:
456
kcalCzas przygotowania:
5
minutCzas pieczenia:
25
minutZamiast limonki można użyć cytryny.
Składniki na 2 porcje:
20g masła lub masła klarowanego
sok z jednej limonki
łyżka koperku
pieprz, sól
łyżeczka musztardy Dijon
350g łososia
płatki migdałowe do dekoracji
Wskazówki
- Marynata: rozpuszczone masło łączymy z sokiem z limonki, koperkiem, musztardą, doprawiamy solą oraz pieprzem. Umytego i osuszonego łososia nacieramy marynatą i wstawiamy do lodówki na około godzinę, aby smaki się połączyły.
- Pieczemy w 180°C przez około 20-25 minut. Posypujemy płatkami migdałowymi.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO na 1 porcję:
- KALORIE: 456 | BIAŁKO: 35g | TŁUSZCZ: 34g | WĘGLOWODANY: 4g | WĘGLOWODANY NETTO: 3.5g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube