KETO ŁOSOŚ W MARYNACIE Z LIMONKI

Propozycja na obiad, czyli łosoś w marynacie z limonki i koperku.

KETO ŁOSOŚ W MARYNACIE Z LIMONKI

Ilość porcji:

2

porcje
Kalorie:

456

kcal
Czas przygotowania:

5

minut
Czas pieczenia:

25

minut

Zamiast limonki można użyć cytryny.

Składniki na 2 porcje:

  • 20g masła lub masła klarowanego

  • sok z jednej limonki

  • łyżka koperku

  • pieprz, sól

  • łyżeczka musztardy Dijon

  • 350g łososia

  • płatki migdałowe do dekoracji

Wskazówki

  • Marynata: rozpuszczone masło łączymy z sokiem z limonki, koperkiem, musztardą, doprawiamy solą oraz pieprzem. Umytego i osuszonego łososia nacieramy marynatą i wstawiamy do lodówki na około godzinę, aby smaki się połączyły.
  • Pieczemy w 180°C przez około 20-25 minut. Posypujemy płatkami migdałowymi.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO na 1 porcję:

  • KALORIE: 456 | BIAŁKO: 35g | TŁUSZCZ: 34g | WĘGLOWODANY: 4g | WĘGLOWODANY NETTO: 3.5g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *