KETO KINDER BUENO kremowy deser bez węglowodanów

keto kinder bueno

Kremowy, delikatny w smaku deser o smaku Kinder Bueno. Bez dodatku cukru, idealny na diecie KETO lub LOW CARB. Schowany pod czekoladową polewą z dodatkiem orzechów.

Składniki:

150g jogurtu greckiego lub śmietany 18%

20g masła orzechowego

2 białka jajka

wanilia

erytrytol wg uznania masło do wysmarowania foremki

15g gorzkiej czekolady + 10g masła

orzechy do dekoracji

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wymieszamy w jednym naczyniu, będzie nam potrzebny jogurt grecki lub śmietana 18%, trochę masła orzechowego z dowolnych orzechów, białka jajka, aromat waniliowy i erytrytol – jego ilość zależy jak słodkie desery lubicie. Całość wystarczy tylko zmiksować przez chwilę. Nie dodaję żółtek, gdyż chcę aby deser nie miał posmaku jajek.

Formę do zapiekania o średnicy 12cm smaruję masłem i wylewam przygotowaną masę. Piekę w airfryer przez około 20 minut w 180 stopniach C. Gotowy deser odstawiam do przestudzenia a w tym czasie przygotujemy polewę czekoladą.

Rozdrobnioną gorzką czekoladę łączę z łyżką masła i podgrzewam, aż się połączą. Po chwili ciepłą polewę wylewam na nasze kinder bueno i wyrównuję wierzch. Posypuję orzechami i odstawiam, na chwilę do lodówki aż całość się dobrze zsiądzie.

Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku.

ORIENTACYJNE MAKRO:

KALORIE: 480 | BIAŁKO: 18g | TŁUSZCZ: 38g | WĘGLOWODANY: 14g | WĘGLOWODANY NETTO: 12g

*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników



 

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *