Pożywna i szybka w przygotowaniu zupa z młodej kapusty. Pozycja obowiązkowa na wiosnę:)
KETO kapuśniak z młodej kapusty
Ilość porcji:
4
porcjeKalorie:
891
kcalCzas przygotowania:
10
minutCzas gotowania:
35
minutSkładniki
1 cebula
200g kiełbasek/ parówek/ kiełbasy
2 łyżki smalcu
ok 200g kalarepy
ok 200g młodej kapusty
500ml rosołu
1/2 pęczka koperku
sól, pieprz
3 łyżki śmietany
Wskazówki
- Cebulę oraz kiełbasę kroimy. W garnku z grubszym dnem podgrzewamy smalec. Dodajemy cebulę i podsmażamy. Po kilku minutach, gdy się zeszkli dodajemy kiełbasę i jeszcze chwilę smażymy.
- Kalarepę kroimy w kostkę. Szatkujemy kapustę. Dodajemy warzywa do zupy, zalewam rosołem i pod przykryciem gotujemy około 20 minut. Następnie wyłączamy grzanie.
- W osobnym naczyniu umieszczamy śmietanę i zalewamy łyżką zupy. Mieszamy. Przelewamy do zupy, doprawiamy solą oraz pieprzem, dodajemy drobno pocięty koperek i mieszamy.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO (około 4 porcji):
- KALORIE: 891 | BIAŁKO: 33g | TŁUSZCZ: 70g | WĘGLOWODANY: 36g | WĘGLOWODANY NETTO: 26g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube