KETO kapuśniak z młodej kapusty

Pożywna i szybka w przygotowaniu zupa z młodej kapusty. Pozycja obowiązkowa na wiosnę:)

KETO kapuśniak z młodej kapusty

Ilość porcji:

4

porcje
Kalorie:

891

kcal
Czas przygotowania:

10

minut
Czas gotowania:

35

minut

Składniki

  • 1 cebula

  • 200g kiełbasek/ parówek/ kiełbasy

  • 2 łyżki smalcu

  • ok 200g kalarepy

  • ok 200g młodej kapusty

  • 500ml rosołu

  • 1/2 pęczka koperku

  • sól, pieprz

  • 3 łyżki śmietany

Wskazówki

  • Cebulę oraz kiełbasę kroimy. W garnku z grubszym dnem podgrzewamy smalec. Dodajemy cebulę i podsmażamy. Po kilku minutach, gdy się zeszkli dodajemy kiełbasę i jeszcze chwilę smażymy.
  • Kalarepę kroimy w kostkę. Szatkujemy kapustę. Dodajemy warzywa do zupy, zalewam rosołem i pod przykryciem gotujemy około 20 minut. Następnie wyłączamy grzanie.
  • W osobnym naczyniu umieszczamy śmietanę i zalewamy łyżką zupy. Mieszamy. Przelewamy do zupy, doprawiamy solą oraz pieprzem, dodajemy drobno pocięty koperek i mieszamy.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO (około 4 porcji):

  • KALORIE: 891 | BIAŁKO: 33g | TŁUSZCZ: 70g | WĘGLOWODANY: 36g | WĘGLOWODANY NETTO: 26g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *