KETO indyk z warzywami z sosem czosnkowym

KETO indyk z warzywami

Ilość porcji:

2

porcje
Kalorie:

1197

kcal
Czas przygotowania:

15

minut
Czas smażenia:

10

minut

W wersji bez sosu można dodać więcej masła na patelnię i łyżkę pesto.

Składniki

  • 300g filetu z indyka

  • łyżeczka przyprawy do kurczaka

  • sól, pieprz

  • 30g sera Grana Padano

  • 50g masła

  • 300g zielonej fasolki szparagowej

  • 150g pomidorów koktajlowych

  • 50g śmietany 18%

  • łyżka majonezu

  • ząbek czosnku

Wskazówki

  • Pierś z indyka kroimy na grubszą kostkę. Mieszamy ją z przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem oraz serem Grana Padano.
  • Na patelni rozgrzewamy 50g masła i podsmażamy indyka. Gdy będzie gotowy ściągamy go na talerz obok i na pozostałym tłuszczu podsmażamy przez chwilę zieloną fasolkę. Pod koniec dodajemy pokrojone na połówki pomidory koktajlowe.
  • W oddzielnej małej miseczce przygotowuje sos: mieszamy śmietanę, majonez, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz pieprz.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO na 1 porcję::

  • KALORIE: 599 | BIAŁKO: 38g | TŁUSZCZ: 44g | WĘGLOWODANY: 10g | WĘGLOWODANY NETTO: 3g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

 

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *