KETO indyk z warzywami
Ilość porcji:
2
porcjeKalorie:
1197
kcalCzas przygotowania:
15
minutCzas smażenia:
10
minutW wersji bez sosu można dodać więcej masła na patelnię i łyżkę pesto.
Składniki
300g filetu z indyka
łyżeczka przyprawy do kurczaka
sól, pieprz
30g sera Grana Padano
50g masła
300g zielonej fasolki szparagowej
150g pomidorów koktajlowych
50g śmietany 18%
łyżka majonezu
ząbek czosnku
Wskazówki
- Pierś z indyka kroimy na grubszą kostkę. Mieszamy ją z przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem oraz serem Grana Padano.
- Na patelni rozgrzewamy 50g masła i podsmażamy indyka. Gdy będzie gotowy ściągamy go na talerz obok i na pozostałym tłuszczu podsmażamy przez chwilę zieloną fasolkę. Pod koniec dodajemy pokrojone na połówki pomidory koktajlowe.
- W oddzielnej małej miseczce przygotowuje sos: mieszamy śmietanę, majonez, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz pieprz.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO na 1 porcję::
- KALORIE: 599 | BIAŁKO: 38g | TŁUSZCZ: 44g | WĘGLOWODANY: 10g | WĘGLOWODANY NETTO: 3g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube