Przygotuj te warzywne gofry i ułóż na nich ulubione dodatki. Pyszne KETO pieczywo, które możesz przygotować w gofrownicy lub opiekaczu, miękkie i elastyczne.
KETO gofry z dodatkiem warzyw na 2 sposoby
Ilość porcji:
4
porcjeKalorie:
99
kcalCzas przygotowania:
10
minutCzas pieczenia:
10
minutSkładniki na gofry z brokułem:
100g brokuła
2 jajka
garść sera Cheddar
2 łyżki sera Grana Padano/ Parmezanu
sól, pieprz
łyżka koperku
Gofry z cukinią:100g cukinii
2 jajka
2 garście sera Cheddar
sól, pieprz
Wskazówki
- Gofry z brokułem: Brokuła rozdrobnij w malakserze. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Smaż gofry przez kilka minut w zależności od mocy gofrownicy.
- Gofry z cukinią: Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach, posól i odstaw na kilka minut. Następnie odciśnij nadmiar płynu i dodaj pozostałe składniki. Wymieszaj. Smaż gofry przez kilka minut w zależności od mocy gofrownicy.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO:
- GOFRY Z BROKUŁEM – MAKRO na 1 z 4 porcji: KALORIE: 99 | BIAŁKO: 8g | TŁUSZCZ: 7g | WĘGLOWODANY: 1.5g | WĘGLOWODANY NETTO: 1g
- GOFRY Z CUKINIĄ – MAKRO na 1 z 4 porcji: KALORIE: 75 | BIAŁKO: 5.5g | TŁUSZCZ: 5g | WĘGLOWODANY: 1g | WĘGLOWODANY NETTO: 0.7g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube