KETO gofry z dodatkiem warzyw na 2 sposoby, czyli prosty sposób na keto pieczywo

Przygotuj te warzywne gofry i ułóż na nich ulubione dodatki. Pyszne KETO pieczywo, które możesz przygotować w gofrownicy lub opiekaczu, miękkie i elastyczne.

KETO gofry z dodatkiem warzyw na 2 sposoby

Ilość porcji:

4

porcje
Kalorie:

99

kcal
Czas przygotowania:

10

minut
Czas pieczenia:

10

minut

Składniki na gofry z brokułem:

  • 100g brokuła

  • 2 jajka

  • garść sera Cheddar

  • 2 łyżki sera Grana Padano/ Parmezanu

  • sól, pieprz

  • łyżka koperku

    Gofry z cukinią:

  • 100g cukinii

  • 2 jajka

  • 2 garście sera Cheddar

  • sól, pieprz

Wskazówki

  • Gofry z brokułem: Brokuła rozdrobnij w malakserze. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Smaż gofry przez kilka minut w zależności od mocy gofrownicy.
  • Gofry z cukinią: Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach, posól i odstaw na kilka minut. Następnie odciśnij nadmiar płynu i dodaj pozostałe składniki. Wymieszaj. Smaż gofry przez kilka minut w zależności od mocy gofrownicy.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO:

  • GOFRY Z BROKUŁEM – MAKRO na 1 z 4 porcji: KALORIE: 99 | BIAŁKO: 8g | TŁUSZCZ: 7g | WĘGLOWODANY: 1.5g | WĘGLOWODANY NETTO: 1g
  • GOFRY Z CUKINIĄ – MAKRO na 1 z 4 porcji: KALORIE: 75 | BIAŁKO: 5.5g | TŁUSZCZ: 5g | WĘGLOWODANY: 1g | WĘGLOWODANY NETTO: 0.7g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *