Ciasteczka z nasionami. Keto florentynki bez cukru

keto florentynki

Zapraszam Was na pyszne ciasteczka z nasionami, w wersji bez cukru. Zrobimy keto florentynki. Prosty przepis, który przygotujecie z kilku składników.

Składniki:

100g słonecznika

50g migdałów

30g wiórków kokosowych

20g nasion lnu

1 jajko

20g masła lub oleju kokosowego

20g masła orzechowego

sól, cynamon

erytrytol wg uznania

Przygotowanie:

Potrzebujemy jedno większe naczynie do którego dodajemy nasiona słonecznika, kawałki migdałów, mogą być też płatki, trochę nasion lnu oraz wiórki kokosowe. Następnie dodajemy mokre składniki – jedno całe jajko, trochę rozpuszczonego tłuszczu-może to być masło, olej kokosowy lub mct, łyżkę masła orzechowego, trochę cynamonu dla smaku, soli i erytrytolu lub innego słodzika wg uznania. Całość wystarczy teraz tylko wymieszać łyżką. Z przygotowanej masy za pomocą łyżki tworzymy ciasteczka. Z podanych składników wyjdzie około 10 porcji. Pieczemy je w nagrzanym piekarniku do 180°C termoobieg przez około 15 minut. Po upieczeniu dajemy im ostygnąć i są gotowe. Zachowują świeżość przez kilka dni.

Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku w postaci filmu:

ORIENTACYJNE MAKRO na 1/10 porcji:

KALORIE: 151 | BIAŁKO: 6g | TŁUSZCZ: 13g | WĘGLOWODANY: 4g | WĘGLOWODANY NETTO: 2.4g

*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników



Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *