KETO czekoladowe ptasie mleczko
Ilość porcji:
12
porcjiKalorie:
662
kcalCzas przygotowania:
10
minutCzas chłodzenia:
120
minutDo środka możesz włożyć ulubione dodatki.
Wymiary formy 15x15cm.
Składniki
50g gorzkiej czekolady
300g jogurt grecki / mleko kokosowe / śmietanka
2 łyżki erytrytolu (mniej więcej)
łyżka żelatyny plus około 50 ml gorącej wody
Wskazówki
- Czekoladę rozpuść w garnuszku lub w kąpieli wodnej i odstaw do ostudzenia.
- Żelatynę zalej gorącą wodą i wymieszaj. Odstaw na około 5 minut.
- Do miseczki przełóż jogurt, erytrytol oraz czekoladę. Wymieszaj wszystko za pomocą miksera. Dodaj żelatynę i blenderem żyrafą miksuj masę przez około minutę.
- Przelej całość do formy i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Pokrój i gotowe.
- Smacznego:)
Video do przepisu
przybliżone makro:
- KALORIE: 662 | BIAŁKO: 19g | TŁUSZCZ: 58g | WĘGLOWODANY: 21g | WĘGLOWODANY NETTO: 21g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube