KETO czekoladowe ptasie mleczko

KETO czekoladowe ptasie mleczko

Ilość porcji:

12

porcji
Kalorie:

662

kcal
Czas przygotowania:

10

minut
Czas chłodzenia:

120

minut

Do środka możesz włożyć ulubione dodatki.
Wymiary formy 15x15cm.

Składniki

  • 50g gorzkiej czekolady

  • 300g jogurt grecki / mleko kokosowe / śmietanka

  • 2 łyżki erytrytolu (mniej więcej)

  • łyżka żelatyny plus około 50 ml gorącej wody

Wskazówki

  • Czekoladę rozpuść w garnuszku lub w kąpieli wodnej i odstaw do ostudzenia.
  • Żelatynę zalej gorącą wodą i wymieszaj. Odstaw na około 5 minut.
  • Do miseczki przełóż jogurt, erytrytol oraz czekoladę. Wymieszaj wszystko za pomocą miksera. Dodaj żelatynę i blenderem żyrafą miksuj masę przez około minutę.
  • Przelej całość do formy i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Pokrój i gotowe.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

przybliżone makro:

  • KALORIE: 662 | BIAŁKO: 19g | TŁUSZCZ: 58g | WĘGLOWODANY: 21g | WĘGLOWODANY NETTO: 21g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *