KETO zupa krem z cukinii i pora

KETO zupa krem z cukinii i pora

Ilość porcji:

2

porcje
Kalorie:

723

kcal
Czas przygotowania:

30

minut
Czas gotowania:

25

minut

Składniki

  • 50g boczku

  • 100g pora

  • 200g cukinii

  • 100g pieczarek

  • 300ml rosołu

  • 50g serka śmietankowego

  • sól, pieprz

  • 1/2 łyżeczki suszonego czosnku

  • 2 łyżki nasion dyni

Wskazówki

  • W garnku podsmaż pokrojony w kostkę boczek. Gdy będzie gotowy przełóż go na talerz.
  • Na pozostały wytopiony tłuszcz przełóż pokrojonego w większe kawałki pora, cukinię oraz pora. Podsmaż chwilę i wlej rosół. Dopraw czosnkiem i pieprzem. Przykryj pokrywką i gotuj około 15 minut.
  • Dodaj serek śmietankowy oraz sól. Za pomocą blendera zmiksuj na gładki mus. Przelej na talerz, posyp nasionami dyni oraz boczkiem.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO na 2 porcje:

  • KALORIE: 723 | BIAŁKO: 31g | TŁUSZCZ: 59g | WĘGLOWODANY: 22g | WĘGLOWODANY NETTO: 13g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *