KETO zupa krem z cukinii i pora
Ilość porcji:
2
porcjeKalorie:
723
kcalCzas przygotowania:
30
minutCzas gotowania:
25
minutSkładniki
50g boczku
100g pora
200g cukinii
100g pieczarek
300ml rosołu
50g serka śmietankowego
sól, pieprz
1/2 łyżeczki suszonego czosnku
2 łyżki nasion dyni
Wskazówki
- W garnku podsmaż pokrojony w kostkę boczek. Gdy będzie gotowy przełóż go na talerz.
- Na pozostały wytopiony tłuszcz przełóż pokrojonego w większe kawałki pora, cukinię oraz pora. Podsmaż chwilę i wlej rosół. Dopraw czosnkiem i pieprzem. Przykryj pokrywką i gotuj około 15 minut.
- Dodaj serek śmietankowy oraz sól. Za pomocą blendera zmiksuj na gładki mus. Przelej na talerz, posyp nasionami dyni oraz boczkiem.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO na 2 porcje:
- KALORIE: 723 | BIAŁKO: 31g | TŁUSZCZ: 59g | WĘGLOWODANY: 22g | WĘGLOWODANY NETTO: 13g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube