KETO czekoladowe ciastko
Ilość porcji:
1
porcjaKalorie:
745
kcalCzas przygotowania:
10
minutCzas pieczenia:
20
minutŚrednica foremki 10cm
Ciastko można również przygotować w mikrofalówce.
Składniki
2 jajka
30g masła
15g kakao
10g mąki kokosowej drobno zmielonej plus 1 łyżeczka
4 łyżki erytrytolu w pudrze
ekstrakt waniliowy
1/2 łyżeczki sody
100g serka śmietankowego/ mascarpone
Wskazówki
- W misce umieszczamy jajka, rozpuszczone chłodne masło, kakao, 10g mąki kokosowej, wanilię oraz sodę. Mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą.
- Naczynie do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy łyżeczką mąki kokosowej. Wlewamy ciasto. Pieczemy około 20 minut w 180°C. Ciastko chłodzimy w lekko uchylonym piekarniku. Po ostudzeniu kroimy na pół.
- Serek śmietankowy mieszamy z łyżką erytrytolu i smarujemy nim dolną połówkę ciastka. Przykrywamy pozostałą częścią i posypujemy wierz erytrytolem.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO na ciastko z kremem:
- KALORIE: 745 | BIAŁKO: 27g | TŁUSZCZ: 65g | WĘGLOWODANY: 10g | WĘGLOWODANY NETTO: 2g
- MAKRO na ciastko bez kremu: KALORIE: 483 | BIAŁKO: 20g | TŁUSZCZ: 41g | WĘGLOWODANY: 5g | WĘGLOWODANY NETTO: 0g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube