KETO czekoladowe ciastko w kilka minut

KETO czekoladowe ciastko

Ilość porcji:

1

porcja
Kalorie:

745

kcal
Czas przygotowania:

10

minut
Czas pieczenia:

20

minut

Średnica foremki 10cm
Ciastko można również przygotować w mikrofalówce.

Składniki

  • 2 jajka

  • 30g masła

  • 15g kakao

  • 10g mąki kokosowej drobno zmielonej plus 1 łyżeczka

  • 4 łyżki erytrytolu w pudrze

  • ekstrakt waniliowy

  • 1/2 łyżeczki sody

  • 100g serka śmietankowego/ mascarpone

Wskazówki

  • W misce umieszczamy jajka, rozpuszczone chłodne masło, kakao, 10g mąki kokosowej, wanilię oraz sodę. Mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą.
  • Naczynie do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy łyżeczką mąki kokosowej. Wlewamy ciasto. Pieczemy około 20 minut w 180°C. Ciastko chłodzimy w lekko uchylonym piekarniku. Po ostudzeniu kroimy na pół.
  • Serek śmietankowy mieszamy z łyżką erytrytolu i smarujemy nim dolną połówkę ciastka. Przykrywamy pozostałą częścią i posypujemy wierz erytrytolem.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO na ciastko z kremem:

  • KALORIE: 745 | BIAŁKO: 27g | TŁUSZCZ: 65g | WĘGLOWODANY: 10g | WĘGLOWODANY NETTO: 2g
  • MAKRO na ciastko bez kremu: KALORIE: 483 | BIAŁKO: 20g | TŁUSZCZ: 41g | WĘGLOWODANY: 5g | WĘGLOWODANY NETTO: 0g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *