Mega prosty i szybki obiad, czy stek wołowy plus puree z kalafiora. Wystarczy 15 minut i to KETO danie jest gotowe.
Stek z puree kalafiorowym
Ilość porcji:
1
porcjaKalorie:
862
kcalCzas przygotowania:
10
minutCzas gotowania
12
minutDo kalafiora można również dodać czosnek lub kremowy serek.
Składniki
200g kalafiora świeżego lub mrożonego
30g masła klarowanego
30g sera Cheddar
200g stek z antrykotu wołowy
sól, pieprz
łyżeczka suszonej cebuli
łyżeczka natki pietruszki
Wskazówki
- Kalafior gotujemy do miękkości około 10-12 minut.
- Do jeszcze bardzo ciepłego dodajemy sól, pieprz, 20g masła klarowanego oraz ser Cheddar. Miksujemy na mus.
- Na patelni rozgrzewamy 10g masła klarowanego i podsmażamy stek. Długość smażenia zależy od stopnia ulubionego poziomu wysmażenia. Gotowe przekładamy na talerz.
- Puree z kalafiora posypujemy suszoną cebulą i natką.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO:
- KALORIE: 862 | BIAŁKO: 52g | TŁUSZCZ: 70g | WĘGLOWODANY: 10g | WĘGLOWODANY NETTO: 5g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube