Szybki KETO obiad, czyli stek z puree kalafiorowym

Mega prosty i szybki obiad, czy stek wołowy plus puree z kalafiora. Wystarczy 15 minut i to KETO danie jest gotowe.

Stek z puree kalafiorowym

Ilość porcji:

1

porcja
Kalorie:

862

kcal
Czas przygotowania:

10

minut
Czas gotowania

12

minut

Do kalafiora można również dodać czosnek lub kremowy serek.

Składniki

  • 200g kalafiora świeżego lub mrożonego

  • 30g masła klarowanego

  • 30g sera Cheddar

  • 200g stek z antrykotu wołowy

  • sól, pieprz

  • łyżeczka suszonej cebuli

  • łyżeczka natki pietruszki

Wskazówki

  • Kalafior gotujemy do miękkości około 10-12 minut.
  • Do jeszcze bardzo ciepłego dodajemy sól, pieprz, 20g masła klarowanego oraz ser Cheddar. Miksujemy na mus.
  • Na patelni rozgrzewamy 10g masła klarowanego i podsmażamy stek. Długość smażenia zależy od stopnia ulubionego poziomu wysmażenia. Gotowe przekładamy na talerz.
  • Puree z kalafiora posypujemy suszoną cebulą i natką.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO:

  • KALORIE: 862 | BIAŁKO: 52g | TŁUSZCZ: 70g | WĘGLOWODANY: 10g | WĘGLOWODANY NETTO: 5g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *