KETO pomidorowy chłodnik z chrupiącymi chipsami

Zupa w sam raz na letnie upały – KETO chłodnik pomidorowy z chrupiącymi chipsami Najlepiej smakuje schłodzona.

KETO pomidorowy chłodnik z chrupiącymi chipsami

Ilość porcji:

2

porcje
Kalorie:

314

kcal
Czas przygotowania:

10

minut
Czas gotowania:

16

minut

Składniki

  • 3 duże pomidory około 500g

  • 200g czerwonej papryki

  • 30g cebuli

  • 3 łyżki oliwy z oliwek

  • 150ml rosołu

  • pieprz, sól

  • 50g tartego sera Cheddar

Wskazówki

  • Pomidory wkładamy do większego naczynia i zalewamy wrzątkiem. Pozostawiamy na minutę, następnie zdejmujemy z pomidorów skórę. Kroimy na mniejsze kawałki. Paprykę oraz cebulę rozdrabniamy.
  • Do garnka wlewamy 3 łyżki oliwy. Gdy się podgrzeje dodajemy cebulkę i podsmażamy przez minutę mieszając. Następnie dodajemy paprykę oraz pomidory. Zostawiamy na 3 minuty i dodajemy rosół. Przykrywamy pokrywką i gotujemy około 15 minut. Doprawiamy solą oraz pieprzem, miksujemy za pomocą blendera. Pozostawiamy do ostudzenia.
  • Na gorącej patelni układamy niewielkie górki sera. Czekamy, aż się rozpuści a następnie podsmaży. Przewracamy na drugą stronę i pozostawiamy na patelni tak długo, aż uzyskamy ulubiony poziom chrupkości.
  • Chłodną zupę przelewamy do talerzy. Dekorujemy cebulką, papryką oraz natką. Podajemy z serowymi chipsami.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO na 1 z 2 porcji:

  • KALORIE: 314 | BIAŁKO: 10g | TŁUSZCZ: 24g | WĘGLOWODANY: 18g | WĘGLOWDANY NETTO: 12g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *