KETO BUŁECZKI Z BORÓWKAMI

Przepis na KETO bułeczki z borówkami polane cytrynowym lukrem.

KETO BUŁECZKI Z BORÓWKAMI

Ilość porcji:

7

porcji
Kalorie:

1008

kcal
Czas przygotowania:

10

minut
Czas pieczenia:

25

minut

Do bułeczek można użyć również innych owoców jagodowych.

Składniki

  • 200g tłustego twarogu

  • 30g masła

  • 1 jajko

  • łyżka nasion chia

  • 2 łyżki babki jajowatej

  • 2 łyżki erytrytolu w pudrze lub więcej

  • łyżeczka proszku do pieczenia

  • wanilia

  • 15g koncentratu białka serwatkowego lub odżywki białkowej smakowej lub mąki migdałowej

  • wybrane owoce jagodowe np. borówki, jagody, maliny

    Polewa:

  • łyżka oleju kokosowego

  • 2 łyżki erytrytolu w pudrze

  • łyżka soku z cytryny

Wskazówki

  • Twaróg, masło i jajko zmiksuj na gładką masę. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Odstaw na 10 minut. Po tym czasie posmaruj dłonie olejem kokosowym lub wodą i formuj małe bułeczki układając je na papierze do pieczenia. Dodaj na górę wybrane owoce. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180°C na 25-30minut, aż będą lekko brązowe.
  • Aby przygotować polewę rozpuść łyżkę oleju kokosowego. Dodaj erytrytol oraz sok, wymieszaj i odstaw, aż polewa się ochłodzi. Zimną smaruj bułeczki. Wstaw je na 10 minut do lodówki, aż polewa stężeje.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO na 1 bułeczkę:

  • KALORIE: 144 | BIAŁKO: 8g | TŁUSZCZ: 11g | WĘGLOWODANY: 2g | WĘGLOWODANY NETTO: 1g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *