KETO AMARETTI. Przygotuj włoskie ciasteczka w wersji bez cukru

keto amaretti

Banalnie prosty przepis na te włoskie ciasteczka amaretti, które przygotujecie bez dodatku cukru. Miękkie i wilgotne w środku.

Składniki:

3 białka jajka

150g mąki migdałowej lub zmielonych migdałów blanszowanych

sól

likier amaretto lub aromat migdałowy

2 łyżki erytrytolu lub innego słodzika

Przygotowanie:

Do ich przygotowania potrzebujemy trzy białka jajek, które przelewamy do misy miksera i dodajemy trochę soli, około dwóch łyżek erytrytolu, mniej lub więcej zależy jak słodkie ciastka lubicie i całość ubijamy na puszystą pianę. 

Gdy białka jajek są już dobrze ubite dodajemy do nich zmielone migdały blanszowane lub mąką migdałową a także trochę likieru amaretto lub aromatu o tym smaku. Całość wystarczy teraz tylko wymieszać aż powstanie nam ciasto, które partiami wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i formujemy ciastka. Gotową blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 140 stopni Celsjusza opcja grzania termoobieg na około 10-15 minut Po upieczeniu dajemy ciasteczkom trochę ostygnąć i są już gotowe. Smacznego:)

Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku w postaci filmu:

ORIENTACYJNE MAKRO na 10 ciastek:

KALORIE: 1051 | BIAŁKO: 41g | TŁUSZCZ: 80g | WĘGLOWODANY: 30g | WĘGLOWODANY NETTO: 20g

*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników



Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *