Jak zrobić domowe czekoladki z truskawkowym nadzieniem bez cukru | KETO

Przepis na domowe czekoladki, które przygotujesz w kilka minut. Nadzienie stanowi truskawkowy krem. Możesz je również przygotować w wersji bez nabiału.

Domowe czekoladki bez cukru

Ilość porcji:

6

porcji
Kalorie:

208

kcal
Czas przygotowania:

10

minut
Czas chłodzenia:

40

minut

Możesz je również przygotować z malinami lub borówkami.

Składniki

  • 100g gorzkiej czekolady 85%

  • 2 łyżki oleju kokosowego

  • szczypta soli

  • 80g truskawek

  • 50g mascarpone / śmietanka kokosowa

Wskazówki

  • Czekoladę rozpuść z olejem i szczyptą soli. Następnie dobrze ostudź.
  • Foremki np. na muffinki/ bułki wysmaruj czekoladą i wstaw do zamrażalnika na 5 minut. Czynność powtórz i wstaw znów do zamrażalnika.
  • Truskawki drobno pokrój i wymieszaj z mascarpone. Podziel masę na 6 porcji i włóż do środka foremek. Wyrównaj od góry. Uzupełnij pozostałą czekoladą. Wstaw do zamrażalnika na około 30 minut. Po tym czasie wyjmij z formy i możesz jeść. Przechowuj w lodówce.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO na 1 z 6 czekoladek:

  • KALORIE: 208 | BIAŁKO: 1.6g | TŁUSZCZ: 20g | WĘGLOWODANY: 4g | WĘGLOWODANY NETTO: 4g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *