Przepis na czekoladowe ciastka bez pieczenia, czyli domowe jeżyki z minimalną ilością węglowodanów. Przygotujesz je w mniej niż 30 minut. Prosty i pyszny przepis, jestem pewna, że go pokochacie:) Nie tyko dla osób na diecie KETO czy LOW CARB, ale także tych, którzy starają się jeść mniej cukru. Koniecznie wypróbuj ten przepis!
Szkic
Ilość porcji:
9
sztukKalorie:
145
kcalCzas przygotowania:
5
minutCzas chłodzenia:
20
minutSkładniki
100g orzechów np. migdały i pistacje
20g liofilizowanych malin
30g chipsów kokosowych
1/4 łyżeczki cynamonu
sól
50g gorzkiej czekolady 74%
2 łyżki śmietanki 30%
łyżka masła
Wskazówki
- Orzechy rozdrobnij w malakserze lub pokrój na kawałki. Przełóż do naczynia, dodaj maliny, chipsy kokosowe, cynamon oraz sól.
- W niewielkim garnuszku rozpuść czekoladę z masłem i śmietanką. Dodaj do pozostałych składników i wymieszaj.
- Przygotuj formę na muffinki lub płaski talerz wyłożony papierem do pieczenia. Wykładaj porcję masy łyżką i przyciśnij lekko. Wstaw do lodówki na godzinę lub do zamrażalnika na 20 minut.
- Smacznego:)
Video do przepisu
Orientacyjne MAKRO na 1 z 9 sztuk:
- KALORIE: 145 | BIAŁKO: 3.5g | TŁUSZCZ: 12g | WĘGLOWODANY: 4.5g | WĘGLOWODANY NETTO: 2g