DOMOWE JEŻYKI 🍪 Prosty przepis na czekoladowe KETO ciastka bez pieczenia

Przepis na czekoladowe ciastka bez pieczenia, czyli domowe jeżyki z minimalną ilością węglowodanów. Przygotujesz je w mniej niż 30 minut. Prosty i pyszny przepis, jestem pewna, że go pokochacie:) Nie tyko dla osób na diecie KETO czy LOW CARB, ale także tych, którzy starają się jeść mniej cukru. Koniecznie wypróbuj ten przepis!

Szkic

Ilość porcji:

9

sztuk
Kalorie:

145

kcal
Czas przygotowania:

5

minut
Czas chłodzenia:

20

minut

Składniki

  • 100g orzechów np. migdały i pistacje

  • 20g liofilizowanych malin

  • 30g chipsów kokosowych

  • 1/4 łyżeczki cynamonu

  • sól

  • 50g gorzkiej czekolady 74%

  • 2 łyżki śmietanki 30%

  • łyżka masła

Wskazówki

  • Orzechy rozdrobnij w malakserze lub pokrój na kawałki. Przełóż do naczynia, dodaj maliny, chipsy kokosowe, cynamon oraz sól.
  • W niewielkim garnuszku rozpuść czekoladę z masłem i śmietanką. Dodaj do pozostałych składników i wymieszaj.
  • Przygotuj formę na muffinki lub płaski talerz wyłożony papierem do pieczenia. Wykładaj porcję masy łyżką i przyciśnij lekko. Wstaw do lodówki na godzinę lub do zamrażalnika na 20 minut.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

Orientacyjne MAKRO na 1 z 9 sztuk:

  • KALORIE: 145 | BIAŁKO: 3.5g | TŁUSZCZ: 12g | WĘGLOWODANY: 4.5g | WĘGLOWODANY NETTO: 2g

 

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *