Lekki i Kremowy Mus Czekoladowy — Bez Pieczenia, Bez Cukru

kremowy mus czekoladowy

Lekki i kremowy mus czekoladowy bez pieczenia i bez cukru — gotowy w kilka minut. Idealny deser low carb/keto na szybki podwieczorek.


Składniki:

15g żelatyny

120ml zimnej wody

120g jogurtu greckiego

2 łyżki kakao bez cukru

1-2 łyżki erytrtolu w proszku

wanilia

Przepisy niskowęglowodanowe air fryer

Przygotowanie:

Zacznij od żelatyny: zalej ją niewielką ilością zimnej wody, wymieszaj i odstaw na kilka minut, aby napęczniała. W międzyczasie umieść w kielichu blendera wszystkie pozostałe składniki. Napęczniałą żelatynę rozpuść (delikatnie podgrzewając w kąpieli wodnej lub krótko w mikrofalówce), wlej do kielicha i zmiksuj całość na gładki mus.

Przelej masę do miseczki i schładzaj w lodówce przez 30–60 minut lub, w wersji ekspresowej, w zamrażalniku przez około 15 minut. Aby wyjąć mus i zachować jego kształt, wstaw miseczkę na kilka sekund do większego naczynia z gorącą wodą, po czym wyłóż deser na talerz. Opcjonalnie posyp wierzch kakao.

Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku w postaci filmu:


Produkty, które polecam


Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *