Przygotuj obiad do lunchboxa. Zrób KETO wołowinę z warzywami i ryżem

keto wołowina z warzywami i ryżem

Pyszny obiad, który przygotujemy w jednym naczyniu. Wołowina z dodatkiem warzyw i ryżu z makaronu konjac. Danie idealne na jesienne dni. Możesz także wykorzystać tą potrawę jako danie do lunchboxu.

Składniki:

150g mielonego mięsa wołowego

1 ząbek czosnku

cebula

80g papryki

50g fasoli szparagowej zielonej

30g masła klarowanego

3 łyżki octu balsamicznego lub sosu sojowego

2 łyżki pociętej cebuli dymki

opakowanie ryżu z makaronu konjac

2 jajka

sól, pieprz

Przygotowanie:

Zaczynamy od składników – będzie nam potrzebny ząbek czosnku, niewielka cebula oraz kawałek papryki. Wszystko drobno kroimy. Na większej patelni lub w garnku z grubszym dnem rozpuszczamy tłuszcz np. masło klarowane i podsmażamy przez chwilę cebulę z czosnkiem. Gdy cebula się zeszkli dodajemy mielone mięso wołowe. Podsmażamy rozdrabniając aż przestanie być surowe.

Kolejno na patelni ląduje papryka oraz trochę zielonej fasolki szparagowej w wersji mrożonej. Podsmażamy dalej przez około 4-5 minut i teraz czas na dodanie octu balsamicznego lub sosu sojowego, dzięki czemu danie będzie miało bardzo fajny posmak. Dokładamy również całe opakowanie tzw. ryżu który jest przygotowany z makaronu konjac Mieszamy wszystko i robimy miejsce na patelni, gdzie wbijamy 2 całe jajka. Podsmażamy je, aż powstanie jajecznica. Można także wszystko razem wymieszać, ale wolę jak kawałki jajek są w większych kawałkach. Na końcu dodajemy jeszcze trochę pociętej cebuli dymki, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Po wymieszaniu, danie jest gotowe. Z podanych składników wychodzi 1 lub 2 porcje. Danie jest kolorowe, w sam raz na obecne jesienne klimaty.

Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku.

ORIENTACYJNE MAKRO:

KALORIE: 876 | BIAŁKO: 45g | TŁUSZCZ: 69g | WĘGLOWODANY: 18g | WĘGLOWODANY NETTO: 7g

*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników



Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *