Serowy chlebek jako pomysł na zdrową bazę do kanapek. Przygotujesz go bez mąki

serowy chlebek

Czy marzysz o pysznym, domowym chlebku, ale unikasz mąki? Mam dla Ciebie idealne rozwiązanie!

Oto przepis na serowy chlebek z zaledwie dwóch składników, który jest nie tylko prosty w przygotowaniu, ale również bezglutenowy i wyjątkowo smaczny. Zapomnij o skomplikowanych recepturach i długich listach zakupów – wystarczą tylko dwa podstawowe składniki, aby go wyczarować!

Składniki:

250g sera twarogowego tłustego

1 jajko

przyprawy: sól, suszony czosnek, suszone pomidory, zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Potrzebujemy opakowanie sera twarogowego tłustego, jedno jajko i przyprawy np. sól, suszony czosnek czy pomidor, świetnie sprawdzą się również zioła prowansalskie. Całość wystarczy tylko wymieszać widelcem.

Powstałą masę przekładamy do szklanego pojemnika o wymiarach np. 15x21cm, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do nagrzanego piekarnik do 180stopni C, opcja grzania góra dół na około 25-30 minut. Gorący wyjmujemy delikatnie z formy i studzimy. 

Gdy wystygnie kroimy na pół lub na więcej kawałków i podajemy z ulubionymi dodatkami.

Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku w postaci filmu:

ORIENTACYJNE MAKRO:

KALORIE: 445| BIAŁKO: 46g | TŁUSZCZ: 25g | WĘGLOWODANY: 9g | WĘGLOWODANY NETTO: 9g

*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników



 

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *