


Czy marzysz o pysznym, domowym chlebku, ale unikasz mąki? Mam dla Ciebie idealne rozwiązanie!
Oto przepis na serowy chlebek z zaledwie dwóch składników, który jest nie tylko prosty w przygotowaniu, ale również bezglutenowy i wyjątkowo smaczny. Zapomnij o skomplikowanych recepturach i długich listach zakupów – wystarczą tylko dwa podstawowe składniki, aby go wyczarować!
Składniki:
250g sera twarogowego tłustego
1 jajko
przyprawy: sól, suszony czosnek, suszone pomidory, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Potrzebujemy opakowanie sera twarogowego tłustego, jedno jajko i przyprawy np. sól, suszony czosnek czy pomidor, świetnie sprawdzą się również zioła prowansalskie. Całość wystarczy tylko wymieszać widelcem.
Powstałą masę przekładamy do szklanego pojemnika o wymiarach np. 15x21cm, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do nagrzanego piekarnik do 180stopni C, opcja grzania góra dół na około 25-30 minut. Gorący wyjmujemy delikatnie z formy i studzimy.
Gdy wystygnie kroimy na pół lub na więcej kawałków i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku w postaci filmu:
ORIENTACYJNE MAKRO:
KALORIE: 445| BIAŁKO: 46g | TŁUSZCZ: 25g | WĘGLOWODANY: 9g | WĘGLOWODANY NETTO: 9g
*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników