Składniki:
2 łyżki oliwy z oliwek
20g cebuli
200g krojonych pomidorów z puszki
3 jajka
30g czerwonej papryki
30g tartego żółtego sera
sól, pieprz,
suszony czosnek,
przyprawa prowansalska
Przygotowanie:
Podsmaż posiekaną cebulę, aż się zeszkli. Dodaj pół puszki krojonych pomidorów, dopraw przyprawą prowansalską, suszonym czosnkiem, solą i pieprzem. Duś przez 2-3 minuty, aż sos zgęstnieje. Następnie wbij trzy jajka i smaż, aż białka się zetną, a żółtka pozostaną płynne (możesz przykryć patelnię). Dodaj kawałki czerwonej papryki i posyp startym serem, np. mozzarellą. Na koniec posyp natką pietruszki.
Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku w postaci filmu:
ORIENTACYJNE MAKRO:
KALORIE: 560 | BIAŁKO: 29g | TŁUSZCZ: 44g | WĘGLOWODANY: 12g | WĘGLOWODANY NETTO: 10g
*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników