KETO omlet z warzywami
Ilość porcji:
1
porcjaKalorie:
447
kcalCzas przygotowania:
10
minutCzas smażenia:
12
minutOmlet możesz również przygotować w piekarniku.
Składniki
2 jajka
30g mascarpone
łyżka masła klarowanego
50g pieczarek
100g cukinii
30g oliwek
pęczek cebulki
20g papryki
sól, pieprz
opcjonalnie czubata łyżka śmietany
Wskazówki
- W miseczce łączymy ze sobą 2 jajka, mascarpone oraz masło klarowane.
- Warzywa kroimy na mniejsze kawałki (paski, kosteczka). Przekładamy je do większej miski, dodajemy sól, pieprz oraz masę jajeczną. Mieszamy.
- Na rozgrzaną patelnię przelewamy zawartość miski. Zmniejszamy moc i smażymy pod przykryciem około 10-12 minut.
- Gotowy omlet można ozdobić czubatą łyżką śmietany.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO bez śmietany:
- KALORIE: 447 | BIAŁKO: 21g | TŁUSZCZ: 40g | WĘGLOWODANY: 10g | WĘGLOWODANY NETTO: 6g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube