Przepis na KETO omlet z warzywami

KETO omlet z warzywami

Ilość porcji:

1

porcja
Kalorie:

447

kcal
Czas przygotowania:

10

minut
Czas smażenia:

12

minut

Omlet możesz również przygotować w piekarniku.

Składniki

  • 2 jajka

  • 30g mascarpone

  • łyżka masła klarowanego

  • 50g pieczarek

  • 100g cukinii

  • 30g oliwek

  • pęczek cebulki

  • 20g papryki

  • sól, pieprz

  • opcjonalnie czubata łyżka śmietany

Wskazówki

  • W miseczce łączymy ze sobą 2 jajka, mascarpone oraz masło klarowane.
  • Warzywa kroimy na mniejsze kawałki (paski, kosteczka). Przekładamy je do większej miski, dodajemy sól, pieprz oraz masę jajeczną. Mieszamy.
  • Na rozgrzaną patelnię przelewamy zawartość miski. Zmniejszamy moc i smażymy pod przykryciem około 10-12 minut.
  • Gotowy omlet można ozdobić czubatą łyżką śmietany.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO bez śmietany:

  • KALORIE: 447 | BIAŁKO: 21g | TŁUSZCZ: 40g | WĘGLOWODANY: 10g | WĘGLOWODANY NETTO: 6g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *