Spróbujcie tego pysznego omleta z chrupiącą skórką. Środek to połączenie fety, oliwek, pomidorów i bazylii. Niezwykle prosty w wykonaniu.
Omlet z jajkiem i serem
Ilość porcji:
1
porcjaCzas:
20
minutesKalorie:
894
kcalOmlet może mieć wiele wersji smakowych. Wybór dodatków zależy od Was.
Patelnia ma średnicę 24cm.
Składniki
2 jajka
30g masła
łyżka mascarpone
4 garści sera Cheddar
kilka pomidorów koktajlowych
50g sera Feta
kilka oliwek
natka pietruszki
liście bazylii
Wskazówki
- Do miseczki wbijamy dwa całe jajka, dodajemy 30g rozpuszczonego masła oraz łyżkę sera mascarpone. Miksujemy, aż masa będzie gładka.
- Wylewamy na rozgrzaną patelnię, posypujemy serem Cheddar i smażymy na średniej mocy.
- Dodajemy wybrane składniki i układamy na środku. Zawijamy i smażymy jeszcze około 2 minut na małej mocy.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO:
- MAKRO: KALORIE: 894 | BIAŁKO: 43g | TŁUSZCZ: 78g | WĘGLOWODANY: 5g | WĘGLOWODANY NETTO: 4g
Zobacz więcej przepisów na YouTube
Odwiedź mnie na Instagramie