Omlet z jajkiem i serem

Spróbujcie tego pysznego omleta z chrupiącą skórką. Środek to połączenie fety, oliwek, pomidorów i bazylii. Niezwykle prosty w wykonaniu.

Omlet z jajkiem i serem

Ilość porcji:

1

porcja
Czas:

20

minutes
Kalorie:

894

kcal

Omlet może mieć wiele wersji smakowych. Wybór dodatków zależy od Was.
Patelnia ma średnicę 24cm.

Składniki

  • 2 jajka

  • 30g masła

  • łyżka mascarpone

  • 4 garści sera Cheddar

  • kilka pomidorów koktajlowych

  • 50g sera Feta

  • kilka oliwek

  • natka pietruszki

  • liście bazylii

Wskazówki

  • Do miseczki wbijamy dwa całe jajka, dodajemy 30g rozpuszczonego masła oraz łyżkę sera mascarpone. Miksujemy, aż masa będzie gładka.
  • Wylewamy na rozgrzaną patelnię, posypujemy serem Cheddar i smażymy na średniej mocy.
  • Dodajemy wybrane składniki i układamy na środku. Zawijamy i smażymy jeszcze około 2 minut na małej mocy.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO:

  • MAKRO: KALORIE: 894 | BIAŁKO: 43g | TŁUSZCZ: 78g | WĘGLOWODANY: 5g | WĘGLOWODANY NETTO: 4g


Zobacz więcej przepisów na YouTube

Odwiedź mnie na Instagramie

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *