
Chcesz zacząć dzień od szybkiego, sycącego śniadania, które możesz łatwo dostosować do tego, co masz w lodówce? Omlet to idealna opcja! W dzisiejszym przepisie pokażę Ci, jak w prosty sposób przygotować go z dodatkiem domowej kiełbasy, czerwonej cebuli i suszonych pomidorów. To świetny sposób na pożywny posiłek, który zaspokoi apetyt na długi czas. Sprawdź poniżej krok po kroku, jak przyrządzić ten pyszny omlet w kilku prostych krokach!
Składniki:
50g domowej kiełbasy
3 jajka
30g czerwonej cebuli
50g śmietany 18%
20g suszonych pomidorów
10g masła
sól, pieprz
Przygotowanie:
Kiełbasę dobrej jakości oraz cebulę kroimy w drobne kawałki. W misce mieszamy 3 jajka z przyprawami i łyżką śmietany. Na rozgrzanej patelni podsmażamy kiełbasę z cebulą, dodajemy suszone pomidory, a następnie wlewamy masę jajeczną. Smażymy omleta na małym ogniu pod przykrywką, aż się zetnie, a potem składamy na pół i krótko podsmażamy z obu stron. Gotowy omlet podajemy z pomidorkami koktajlowymi i natką pietruszki.
Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku w postaci filmu:
ORIENTACYJNE MAKRO:
KALORIE: 605 | BIAŁKO: 31g | TŁUSZCZ:50g | WĘGLOWODANY: 7g | WĘGLOWODANY NETTO: 5g
*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników