Przepis na szybki omlet na śniadanie

omlet na śniadanie

Chcesz zacząć dzień od szybkiego, sycącego śniadania, które możesz łatwo dostosować do tego, co masz w lodówce? Omlet to idealna opcja! W dzisiejszym przepisie pokażę Ci, jak w prosty sposób przygotować go z dodatkiem domowej kiełbasy, czerwonej cebuli i suszonych pomidorów. To świetny sposób na pożywny posiłek, który zaspokoi apetyt na długi czas. Sprawdź poniżej krok po kroku, jak przyrządzić ten pyszny omlet w kilku prostych krokach!

Składniki:

50g domowej kiełbasy

3 jajka

30g czerwonej cebuli

50g śmietany 18%

20g suszonych pomidorów

10g masła

sól, pieprz

Przygotowanie:

Kiełbasę dobrej jakości oraz cebulę kroimy w drobne kawałki. W misce mieszamy 3 jajka z przyprawami i łyżką śmietany. Na rozgrzanej patelni podsmażamy kiełbasę z cebulą, dodajemy suszone pomidory, a następnie wlewamy masę jajeczną. Smażymy omleta na małym ogniu pod przykrywką, aż się zetnie, a potem składamy na pół i krótko podsmażamy z obu stron. Gotowy omlet podajemy z pomidorkami koktajlowymi i natką pietruszki.

Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku w postaci filmu:

ORIENTACYJNE MAKRO:

KALORIE: 605 | BIAŁKO: 31g | TŁUSZCZ:50g | WĘGLOWODANY: 7g | WĘGLOWODANY NETTO: 5g

*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników



Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *