Niskowęglowodanowe tosty – tylko 3 składniki

niskoweglowodanowe tosty

Szukasz pomysłu na szybkie i pyszne śniadanie, które wpisuje się w zasady diety keto lub low carb? Te niskowęglowodanowe tosty z kremową burratą będą idealnym rozwiązaniem! Przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut, a efekt zachwyci każdego. Możesz wybrać wersję wytrawną lub słodką, w zależności od tego, na co masz ochotę.

Składniki:

1 jajko

25g masła orzechowego 100%

25g serka śmietankowego naturalnego

sól

ser burrata

rukola

100g pomidora

2 rzodkiewki

łyżka octu balsamicznego

łyżeczka oliwy

Przygotowanie:

 Potrzebujecie jednego jajka, trochę masła orzechowego (100% orzechów) oraz serka śmietankowego kremowego lub mascarpone. Doprawiamy solą i ulubionymi przyprawami, a następnie dokładnie miksujemy.  Możecie zrobić również tosty na słodko, dodając wiórki kokosowe czy kawałki gorzkiej czekolady.

Gotową masę przelewamy do nagrzanego opiekacza, a po 3-4 minutach mamy pyszne tosty. Zamiast tostów możecie przygotować również gofry lub placuszki na patelni. W międzyczasie, na talerzu układamy trochę rukoli, dodajemy burratę, pomidorki koktajlowe oraz plastry rzodkiewki. Całość doprawiamy octem balsamicznym, przyprawą z suszonymi pomidorami i skrapiamy oliwą z oliwek. Tosty można podawać w całości lub przekroić i zrobić z nich kanapki. To danie jest szybkie, smaczne i idealne na początek dnia!

Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku w postaci filmu:

ORIENTACYJNE MAKRO:

KALORIE: 659 | BIAŁKO: 38g | TŁUSZCZ:59g | WĘGLOWODANY: 10g | WĘGLOWODANY NETTO: 6g

*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników



 

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *