KETO ZUPA POMIDOROWA

Przepis na keto zupę pomidorową, kremową z dodatkiem boczku i nasion dyni.

ZUPA POMIDOROWA

Ilość porcji:

2

porcje
Kalorie:

628

kcal
Czas przygotowania:

10

minut
Czas gotowania:

20

minut

Składniki na 2 porcje:

  • 50g boczku

  • 80g cebuli

  • 3 ząbki czosnku

  • 3 suszone pomidory

  • 400g pokrojonych pomidorów

  • 500ml rosołu/ wywaru z kości

  • 50ml mleczka kokosowego

  • sól, pieprz

  • 2 łyżki nasion dyni

Wskazówki

  • W garnku podsmażamy boczek do ulubionego poziomu chrupkości. Gdy będzie gotowy przekładamy na talerz.
  • Na pozostałym tłuszczu podsmażamy około 5 minut pokrojoną w piórka cebulę, czosnek oraz suszone pomidory. Następnie dodajemy pokrojone pomidory i rosół. Gotujemy pod przykryciem około 15-20 minut.
  • Zupę zdejmujemy z płyty, dodajemy mleczko kokosowe. Miksujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, ponownie chwilę miksujemy na gładki krem.
  • Zupę przelewamy na talerz. Dodajemy łyżkę nasion dyni i połowę podsmażonego wcześniej boczku.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO na 1 porcję:

  • KALORIE: 314 | BIAŁKO: 15g | TŁUSZCZ: 21g | WĘGLOWODANY: 16g | WĘGLOWODANY NETTO: 14g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *