Przepis na keto zupę pomidorową, kremową z dodatkiem boczku i nasion dyni.
ZUPA POMIDOROWA
Ilość porcji:
2
porcjeKalorie:
628
kcalCzas przygotowania:
10
minutCzas gotowania:
20
minutSkładniki na 2 porcje:
50g boczku
80g cebuli
3 ząbki czosnku
3 suszone pomidory
400g pokrojonych pomidorów
500ml rosołu/ wywaru z kości
50ml mleczka kokosowego
sól, pieprz
2 łyżki nasion dyni
Wskazówki
- W garnku podsmażamy boczek do ulubionego poziomu chrupkości. Gdy będzie gotowy przekładamy na talerz.
- Na pozostałym tłuszczu podsmażamy około 5 minut pokrojoną w piórka cebulę, czosnek oraz suszone pomidory. Następnie dodajemy pokrojone pomidory i rosół. Gotujemy pod przykryciem około 15-20 minut.
- Zupę zdejmujemy z płyty, dodajemy mleczko kokosowe. Miksujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, ponownie chwilę miksujemy na gładki krem.
- Zupę przelewamy na talerz. Dodajemy łyżkę nasion dyni i połowę podsmażonego wcześniej boczku.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO na 1 porcję:
- KALORIE: 314 | BIAŁKO: 15g | TŁUSZCZ: 21g | WĘGLOWODANY: 16g | WĘGLOWODANY NETTO: 14g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube