KETO suflet jajeczny z fetą

Propozycja pysznego śniadania na ciepło, które przygotujesz w 20 minut.

KETO suflet jajeczny z fetą

Ilość porcji:

1

porcja
Kalorie:

864

kcal
Czas przygotowania:

5

minut
Czas pieczenia:

15

minut

Składniki

  • 2 jajka 50g sera feta

  • 50g sera feta

  • 2 łyżki cebulki/ szczypiorku

  • szczypta soli

  • 20g rozpuszczonego masła

    Dodatkowo:

  • garść rukoli

  • 100g pomidorów koktajlowych

  • 2 łyżki oliwy z oliwek

  • 100g parówek

Wskazówki

  • Jajka rozdziel na białka i żółtka. Do białek dodaj szczyptę soli i ubij na sztywną pianę. Dodaj pozostałe składniki i delikatnie wymieszaj. Przełóż do formy do zapiekania i piecz około 15 minut w airfryerze temp 180 stopni C. Podawaj z sałatą, pomidorkami i parówkami polane oliwą z oliwek.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

Orientacyjne MAKRO:

  • KALORIE: 864 | BIAŁKO: 40g | TŁUSZCZ: 75g | WĘGLOWODANY: 9g | WĘGLOWODANY NETTO: 7g

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *