Prosty w przygotowaniu delikatny mus czekoladowy, tylko z 3 składników. Zrobisz go w kilka minut.
KETO mus czekoladowy gotowy w kilka minut
Ilość porcji:
3-4
porcjeKalorie:
857
kcalCzas przygotowania:
5
minutCzas chłodzenia:
60
minutMożesz jeść od razu, ale najlepiej smakuje schłodzony przez godzinę w lodówce.
Składniki
100g czekolady 85%*
100ml mleka kokosowego
1 jajko
szczypta soli (opcjonalnie)
* w zależności od użytej czekolady makro będzie inne
Wskazówki
- W garnuszku rozpuść czekoladę z mlekiem kokosowym. Odstaw na bok do ostudzenia.
- Jajko rozdziel na białko i żółtko. Żółtko dodaj do masy czekoladowej i wymieszaj. Białko ze szczyptą soli ubij na sztywną pianę.
- Połącz delikatnie obie masy. Wypełnij pucharki i wstaw do lodówki najlepiej na godzinę.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO na cały deser:
- KALORIE: 857 | BIAŁKO: 19.6g | TŁUSZCZ: 72.8g | WĘGLOWODANY: 23.6g | WĘGLOWODANY NETTO: 23.6g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube