Sycący jednogarnkowy obiad, który zaspokoi nawet największy głód.
KETO KOCIOŁEK Z BOCZKIEM I KIEŁBASĄ
Ilość porcji:
2
porcjeKalorie:
1392
kcalCzas przygotowania:
60
minutCzas pieczenia:minut
Do środka kociołka możesz dodać ulubione warzywa i mięso.
Składniki
100g cebuli
4 ząbki czosnku
150g kiełbasy
200g papryki
100g cukinii
200g pieczarek
200g boczku
łyżeczka czosnku w płatkach
łyżeczka suszonej bazylii
łyżeczka papryki
300g kiszonej kapusty
400g pomidorów krojonych
sól, pieprz
łyżka masła (opcjonalnie dla maślanego posmaku)
Wskazówki
- Warzywa kroimy na mniejsze kawałki w paski lub kostkę.
- W garnku podsmażamy boczek. Gdy będzie lekko zarumieniony dodajemy cebulę, czosnek oraz kiełbasę. Podsmażamy około 10 minut.
- Kolejno dodajemy pozostałe rozdrobnione warzywa i podsmażamy 10 minut. Dodajemy przyprawy, kiszoną kapustę oraz pomidory. Przykrywamy pokrywką i dusimy około 30 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy ewentualnie łyżkę masła dla maślanego posmaku. Mieszamy i gotowe.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO na 2 porcje:
- KALORIE: 1392 | BIAŁKO: 83.9g | TŁUSZCZ: 95.8g | WĘGLOWODANY: 47.5g | WĘGLOWODANY NETTO: 33.6g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube