KETO KOCIOŁEK Z BOCZKIEM I KIEŁBASĄ

Sycący jednogarnkowy obiad, który zaspokoi nawet największy głód.

KETO KOCIOŁEK Z BOCZKIEM I KIEŁBASĄ

Ilość porcji:

2

porcje
Kalorie:

1392

kcal
Czas przygotowania:

60

minut
Czas pieczenia:minut

Do środka kociołka możesz dodać ulubione warzywa i mięso.

Składniki

  • 100g cebuli

  • 4 ząbki czosnku

  • 150g kiełbasy

  • 200g papryki

  • 100g cukinii

  • 200g pieczarek

  • 200g boczku

  • łyżeczka czosnku w płatkach

  • łyżeczka suszonej bazylii

  • łyżeczka papryki

  • 300g kiszonej kapusty

  • 400g pomidorów krojonych

  • sól, pieprz

  • łyżka masła (opcjonalnie dla maślanego posmaku)

Wskazówki

  • Warzywa kroimy na mniejsze kawałki w paski lub kostkę.
  • W garnku podsmażamy boczek. Gdy będzie lekko zarumieniony dodajemy cebulę, czosnek oraz kiełbasę. Podsmażamy około 10 minut.
  • Kolejno dodajemy pozostałe rozdrobnione warzywa i podsmażamy 10 minut. Dodajemy przyprawy, kiszoną kapustę oraz pomidory. Przykrywamy pokrywką i dusimy około 30 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy ewentualnie łyżkę masła dla maślanego posmaku. Mieszamy i gotowe.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO na 2 porcje:

  • KALORIE: 1392 | BIAŁKO: 83.9g | TŁUSZCZ: 95.8g | WĘGLOWODANY: 47.5g | WĘGLOWODANY NETTO: 33.6g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *