Pyszny orzechowy deser w stylu popularnego Kinder Bueno. Połączenie orzechów i czekolady 🙂 Koniecznie trzeba wypróbować.
Do jego przygotowania nie potrzebujecie żadnych wymyślnych składników a więc do dzieła.
KETO Kinder Bueno
Ilość porcji:
2
porcjeCzas:
1
hourKalorie:
1376
kcalSkładniki
200g jogurtu greckiego lub śmietankowego
150g mascarpone
40g masła orzechowego
szczypta soli
20g orzechów laskowych
łyżka masła
2 kostki czekolady 74%
Wskazówki
- Do niewielkiego naczynia dodajemy kolejno: 200g jogurt śmietankowego lub greckiego, 150g mascarpone, 40g masła orzechowego oraz szczyptę soli. Opcjonalnie można dodać trochę erytrolu. Są to składniki na dwie porcje. Miksujemy.
- Wsypujemy około 20g rozdrobnionych orzechów laskowych i mieszamy delikatnie. Przekładamy do dwóch salaterek, pucharków, delikatnie wyrównując na górze.
- W małym garnuszku lub w kąpieli wodnej rozpuszczamy łyżkę masła, ewentualnie oleju kokosowego z dwoma kawałkami czekolady 74%. Polewamy nimi masę, tworząc wzory.
- Dekorujemy orzechami laskowymi i chowamy do lodówki na około godzinę. Deser jest gotowy. Życzę Wam smacznego:
Video do przepisu
MAKRO:
- MAKRO na 1 porcję: KALORIE:688 | BIAŁKO:15g | TŁUSZCZ:63g | WĘGLOWODANY:14g | WĘGLOWODANY NETTO: 12g
Zobacz więcej przepisów na YouTube
Odwiedź mnie na Instagramie