KETO Gofry Chmurki – Puszyste, Bez Mąki i Mega Smaczne!

KETO Gofry Chmurki

Delikatne, puszyste i niezwykle aromatyczne gofry chmurki w wersji niskowęglowodanowej to doskonały pomysł na keto śniadanie lub przekąskę. Wystarczy kilka prostych składników, aby stworzyć pyszne gofry z dodatkiem sera cheddar, które idealnie komponują się z ulubionymi dodatkami – awokado, bekonem czy warzywami. Szybkie, łatwe i bez dodatku tradycyjnej mąki!


Składniki:

2 jajka

50g sera tartego cheddar

50g śmietany 18%

10g odżywki białkowej bezsmakowej lub mąki migdałowej

1/4 łyżeczki soli

1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

opcjonalnie łyżeczka przyprawy z suszonymi pomidorami

Pakiet 3 ebooków z przepisami na niskowęglowodanowe śniadania

Ponad 80 pysznych przepisów

pakiet ebookow sniadaia

Przygotowanie:

Wszystko przygotujemy w jednym naczyniu do którego dodajemy: 2 całe większe jajka, tarty ser cheddar, kwaśną śmietanę 18%, może być również jogurt grecki, następnie łyżkę odżywki białkowej bezsmakowej co poprawi teksturę gofrów oraz trochę soli, proszku do pieczenia i opcjonalnie przyprawę z suszonymi pomidorami, ale tutaj możecie dodać ulubione dodatki, inne zioła czy kawałki wędliny.

Całość wystarczy tylko wymieszać i już po chwili gotową masę przelewamy do nagrzanej gofrownicy. Pieczemy przez kilka minut i gofry są gotowe. Z podanych składników zrobimy 3 gofry. Po przestudzeniu można je podać z ulubionymi dodatkami lub zimne schować do lodówki na później. Jeśli nie macie gofrownicy można użyć również opiekacza do kanapek.

Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku w postaci filmu:

ORIENTACYJNE MAKRO na 1/3 gofrów::

KALORIE: 154 | BIAŁKO: 11g | TŁUSZCZ: 12g | WĘGLOWODANY: 1g | WĘGLOWODANY NETTO: 1g*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników



Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Jedna odpowiedź

  1. Przepis na KETO Gofry Chmurki to prawdziwe odkrycie! Gofry wyszły lekkie i puszyste, a brak mąki wcale nie wpłynął na ich smak. Idealne na śniadanie lub deser. Dziękuję za ten pomysł!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *