Szybki przepis na pyszną białą kiełbasę z patelni w sosie śmietanowo-chrzanowym. Przepis nie tylko na Wielkanoc.
Biała kiełbasa w sosie śmietanowo-chrzanowym
Ilość porcji:
2-3
porcjeKalorie:
1358
kcalCzas przygotowania:
5
minutCzas smażenia:
20-25
minutSkładniki
300g białej kiełbasy
20g masła klarowanego
80g cebuli
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
łyżeczka ziół prowansalskich
100ml śmietany
1/2 łyżeczki chrzanu
natka pietruszki
Wskazówki
- Na patelni zalej kiełbasę wodą i pod przykryciem gotuj około 10-15 minut, aż woda wyparuje. Dodaj masło, pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wymieszaj i podsmażaj, aż cebula będzie złota.
- Dodaj śmietanę, chrzan oraz przyprawy. Po wymieszaniu podsmażaj jeszcze około 2-3 minut, aż sos zgęstnieje. Dodaj natkę pietruszki. Podawaj ciepłą.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO na całą potrawę:
- KALORIE: 1358 | BIAŁKO: 46.8g | TŁUSZCZ: 122.3g | WĘGLOWODANY: 16.2g | WĘGLOWODANY NETTO: 13.9g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube