KETO Biała kiełbasa w sosie śmietanowo-chrzanowym

Szybki przepis na pyszną białą kiełbasę z patelni w sosie śmietanowo-chrzanowym. Przepis nie tylko na Wielkanoc.

Biała kiełbasa w sosie śmietanowo-chrzanowym

Ilość porcji:

2-3

porcje
Kalorie:

1358

kcal
Czas przygotowania:

5

minut
Czas smażenia:

20-25

minut

Składniki

  • 300g białej kiełbasy

  • 20g masła klarowanego

  • 80g cebuli

  • 2 ząbki czosnku

  • sól, pieprz

  • łyżeczka ziół prowansalskich

  • 100ml śmietany

  • 1/2 łyżeczki chrzanu

  • natka pietruszki

Wskazówki

  • Na patelni zalej kiełbasę wodą i pod przykryciem gotuj około 10-15 minut, aż woda wyparuje. Dodaj masło, pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wymieszaj i podsmażaj, aż cebula będzie złota.
  • Dodaj śmietanę, chrzan oraz przyprawy. Po wymieszaniu podsmażaj jeszcze około 2-3 minut, aż sos zgęstnieje. Dodaj natkę pietruszki. Podawaj ciepłą.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO na całą potrawę:

  • KALORIE: 1358 | BIAŁKO: 46.8g | TŁUSZCZ: 122.3g | WĘGLOWODANY: 16.2g | WĘGLOWODANY NETTO: 13.9g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *