Giga ciastka z czekoladą, które przygotujesz Bez Cukru

giga ciastka z czekoladą bez cukru

Czas na giga ciastka z czekoladą w wersji niskowęglowodanowej. Znajdziecie tutaj delikatnie chrupiącą skórką i lekko wilgotny środek a wszystko to idealnie komponuje się z kawałkami czekolady.


Składniki:

150g mąki migdałowej

20g mąki kokosowej

60g rozpuszczonego masła

50-70g erytrytolu lub innego słodzika

1 większe jajko

wanilia

1/2 łyżeczki soli

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

30g gorzkiej czekolady lub takiej w wersji bez cukru

Ebook z przepisami dla Air Fryer

120 pysznych przepisów

Przygotowanie:

Masę na ciastka przygotujemy w jednym większym naczyniu do którego dodajemy rozpuszczone i lekko już przestudzone masło, jedno większe jajko oraz aromat waniliowy.

Mokre składniki mieszamy przez chwilę i teraz czas na suche: mąkę migdałową, trochę mąki kokosowej, erytrytol lub inny słodzik którego używacie, na końcu dodajemy jeszcze trochę soli oraz proszku do pieczenia. Wszystko mieszamy dokładnie a później już ugniatamy ciasto ręką.

Pod koniec dodajemy kawałki pociętej gorzkiej czekolady lub takiej w wersji w bez dodatku cukru. Z powstałego ciasta formujemy 4 duże ciastka a następnie pieczemy je w 165°C przez około 20-25 minut. 

Dajemy im całkowicie przestygnąć i giga ciastka z czekoladą są już gotowe. Można oczywiście przygotować ich mniejszą wersję, wtedy należy skrócić czas pieczenia o kilka minut.

Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku w postaci filmu:



Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *