Lodowe KETO Fat Bombs. Pyszne i bez cukru!

keto fat bombs

Dzisiaj zapraszam Was do przygotowania pysznych lodowych fat bombs, idealnych do uzupełnienia tłuszczu w diecie. Jedna taka kuleczka zawiera tylko 1 g węglowodanów netto. Przygotowanie ich jest bardzo proste.

Składniki:

50g jogurtu greckiego

40g masła orzechowego 100%

40g zmielonych migdałów lub mąki migdałowej

sól

2 łyżki erytrytolu w pudrze

opcjonalnie gorzka czekolada lub czekoladowe kropelki słodzone stewią

Przygotowanie:

W naczyniu łączymy wszystkie składniki – gęsty jogurt grecki, masło orzechowe (100% orzechów), zmielone migdały lub gotową mąkę migdałową, trochę soli oraz słodzik (najlepiej erytrytol w postaci pudru). Mieszamy, aż masa będzie jednolita. Opcjonalnie możemy dodać kawałki gorzkiej czekolady lub czekoladowe kropelki (u mnie słodzone stewią). Ponownie mieszamy już po raz ostatni.

Otrzymaną masę wkładamy na około 15 minut do zamrażalnika, aby łatwiej było formować kuleczki. Z podanych składników otrzymamy 6 większych kuleczek. Można także uformować mniejsze, ich wielkość zależy już od Was. Gotowe wkładamy do wybranego naczynia i chowamy do zamrażalnika. Wyjmujemy je chwilę przed podaniem.

Tak przygotowane fat bombs zawierają bardzo mało węglowodanów – na jedną kuleczkę przypada tylko 1 g węgli netto oraz około 100 kalorii. Zapraszam Was do wypróbowania przepisu i podzielenia się nim ze znajomymi.

Zobacz wykonanie tego przepisu krok po kroku w postaci filmu:

ORIENTACYJNE MAKRO na 1/6 sztuk:

KALORIE: 100 | BIAŁKO: 3g | TŁUSZCZ: 9g | WĘGLOWODANY: 2g | WĘGLOWODANY NETTO: 1g

*MAKRO może się różnić w zależności od użytych składników



 

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *