KETO kawowa granita

Przepis na letnie orzeźwienie czyli KETO kawowa granita. Możesz ją jeść samą lub z dodatkiem śmietanki lub mleka roślinnego.

KETO kawowa granita

Ilość porcji:

3

porcje
Kalorie:

52

kcal
Czas przygotowania:

10

minut
Czas chłodzenia:

90

minut

Składniki

  • 500ml zimnej kawy

  • łyżka erytrytolu

  • 2 łyżki oleju MCT

  • wanilia

Wskazówki

  • Wszystkie składniki umieść w wyższym naczyniu i zmiksuj przez chwilę. Przelej do formy (im będzie większa tym granita szybciej się zamrozi). Wstaw do zamrażalnika na około 40 minut. Wyjmij i za pomocą widelca rozdrobnij na mniejsze kawałki. Ponownie wstaw do zamrażalnika na około 40 minut i znów rozdrobnij. Jeśli kawałki są duże można użyć malaksera. W razie potrzeby wstawiamy ponownie do zamrażalnika na około 15-20 minut i gotowe.
  • Rozdrobnioną granitę przekładamy do zimnych szklanek. Można ją również zalać śmietanką lub mlekiem roślinnym.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

MAKRO:

  • KALORIE: 52 | BIAŁKO: 0g | TŁUSZCZ: 6g | WĘGLOWODANY: 0g | WĘGLOWODANY NETTO: 0g

Wypróbowałaś/eś ten przepis?

Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary

Zobacz więcej przepisów na YouTube

 

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *