Przepis na letnie orzeźwienie czyli KETO kawowa granita. Możesz ją jeść samą lub z dodatkiem śmietanki lub mleka roślinnego.
KETO kawowa granita
Ilość porcji:
3
porcjeKalorie:
52
kcalCzas przygotowania:
10
minutCzas chłodzenia:
90
minutSkładniki
500ml zimnej kawy
łyżka erytrytolu
2 łyżki oleju MCT
wanilia
Wskazówki
- Wszystkie składniki umieść w wyższym naczyniu i zmiksuj przez chwilę. Przelej do formy (im będzie większa tym granita szybciej się zamrozi). Wstaw do zamrażalnika na około 40 minut. Wyjmij i za pomocą widelca rozdrobnij na mniejsze kawałki. Ponownie wstaw do zamrażalnika na około 40 minut i znów rozdrobnij. Jeśli kawałki są duże można użyć malaksera. W razie potrzeby wstawiamy ponownie do zamrażalnika na około 15-20 minut i gotowe.
- Rozdrobnioną granitę przekładamy do zimnych szklanek. Można ją również zalać śmietanką lub mlekiem roślinnym.
- Smacznego:)
Video do przepisu
MAKRO:
- KALORIE: 52 | BIAŁKO: 0g | TŁUSZCZ: 6g | WĘGLOWODANY: 0g | WĘGLOWODANY NETTO: 0g
Wypróbowałaś/eś ten przepis?
Wejdź na Instagram i oznacz @tluste_gary
Zobacz więcej przepisów na YouTube