KETO krem z pieczonych pomidorów

Idealna jesienna zupa, syci i rozgrzewa.

Krem z pieczonych pomidorów

Ilość porcji:

2

porcje
Kalorie:

826

kcal
Czas przygotowania:

10

minut
Czas pieczenia:

20

minut

Składniki

  • 700g pomidorów

  • 1/2 cebuli

  • 3 ząbki czosnku

  • 2 łyżki oliwy z oliwek

  • sól, pieprz

  • łyżeczka ziół prowansalskich

  • 150ml śmietanki 30% lub mleka kokosowego

  • Do podania: łyżeczka parmezanu, pestki dyni

Wskazówki

  • Pomidory umieść w naczyniu do zapiekania, dodaj pokrojoną cebulę oraz ząbki czosnku. Zalej oliwa z oliwek i piecz około 20 minut.
  • Przełóż wszystko do garnka. Za pomocą blendera zmiksuj na gładki krem. Doprowadź do wrzenia i dopraw do smaku. Wlej śmietankę i wymieszaj. Przelej zupę do dwóch talerzy i podawaj z ulubionymi dodatkami.
  • Smacznego:)

Video do przepisu

Orientacyjne MAKRO:

  • KALORIE: 826 | BIAŁKO: 22g | TŁUSZCZ: 63g | WĘGLOWODANY:42g | WĘGLOWODANY NETTO: 31g

Udostepnij:

Lubisz moje przepisy? Napijmy się razem wirtualnej kawy

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Udostepnij:
Facebook
Twitter

Polecane wpisy

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *