Idealna jesienna zupa, syci i rozgrzewa.
Krem z pieczonych pomidorów
Ilość porcji:
2
porcjeKalorie:
826
kcalCzas przygotowania:
10
minutCzas pieczenia:
20
minutSkładniki
700g pomidorów
1/2 cebuli
3 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
łyżeczka ziół prowansalskich
150ml śmietanki 30% lub mleka kokosowego
Do podania: łyżeczka parmezanu, pestki dyni
Wskazówki
- Pomidory umieść w naczyniu do zapiekania, dodaj pokrojoną cebulę oraz ząbki czosnku. Zalej oliwa z oliwek i piecz około 20 minut.
- Przełóż wszystko do garnka. Za pomocą blendera zmiksuj na gładki krem. Doprowadź do wrzenia i dopraw do smaku. Wlej śmietankę i wymieszaj. Przelej zupę do dwóch talerzy i podawaj z ulubionymi dodatkami.
- Smacznego:)
Video do przepisu
Orientacyjne MAKRO:
- KALORIE: 826 | BIAŁKO: 22g | TŁUSZCZ: 63g | WĘGLOWODANY:42g | WĘGLOWODANY NETTO: 31g